Oppdatert info angående hallen

Postet av Åke Bø den 2. Nov 2020

Vi har hatt noen utfordringer med prosjekteringen som jeg skal prøve å oppsummere.

Når vi startet prosjekteringen ble det sagt fra NTF at høyden skulle være 9 meter i den nye hallen, noe som medførte at vi måtte prosjekter hallen ca 0,6 meter høyere. Etter prosjekteringen var nesten ferdig

ble det stilt spørsmål med om dette var et krav.

Etter litt frem og tilbake viset det seg at dette var et krav om vi skulle spille ATP kamper. 9 meter høyde fikk en ekstra kost på godt over 200 000 tusen.

Vi valgte å ikke gå for denne løsningen, men det ble en ny runde med stål prosjektering.

En annen utfordring var brann klasse i den nye hallen. Den gamle hallen var klasse 2 og hadde vanlige isolasjons vegger noe som også var priset inn i total entreprisen.

Det viste seg at hallen måtte være  klasse 3 og derfor måtte ha 3 parts godkjenning av prosjektering.

Dette medførte at veggen måtte ha mineral isolerte plater noe som er fordyrende. For å slippe dette ble det sett på å benytte brann luker i taket.

Valget ble mineral isolerte plater da dette var den billigste løsningen.

Vi er nå i den siste fase for prosjektering av ståler og håper at dette er ferdig i løpet av uke 44. Etter dette vil det gå en uke med prosjektering av fundament.

Den siste utfordringen vi har hatt er en stort rør som går under den gamle utebanen. Teams Refsnes har møte med Kommunen på onsdag neste uke der de skal avklare hvordan dette sak løses.

 

Kjetil Tengesdal


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.